Problemet om rejserne er den manglende ærlighed

Problemet om rejserne er den manglende ærlighed

Lad os lige blive enige om at problemet om Lars Løkkes rejser for GGGI er hans manglende ærlighed omkring dem. Derudover så er der, som så mange gange før i dansk politik, opstået en træls form for skingerhed i retorikken.

Sagen (ultra)kort

Lars Løkke har rejst på første klasse. Det er lækkert, ingen tvivl om det. Første klasse er bare meget dyrt. Første klasse er to niveauer over det som de fleste andre kender som “Økonomi klasse”.

Lars Løkke har sagt at han har brugt meget tid og kræfter på at ændre GGGI’s rejse politik til at standarden er at rejse på Business Class (Som i øvrigt også er ret lækkert, og stadig over Økonomi klassen)

Lars Løkke har desværre selv godkendt de nye rejse regler som giver ham ret til at rejse på første klasse, efter han tiltrådte som formand for GGGI. Og det er her det giver ham et forklaringsproblem. Yderligere har Lars Løkke løjet om hvem der havde adgang til hans rejsedokumentation[nbnote ]http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2121775.ece[/nbnote].

Det rigtige problem

Lars Løkke har udtalt at han er blevet bedt om at indtræde og det ikke var hans problem, direkte sagde han til TV2 (http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/10/10/10210206.htm):

Jeg har tænkt over rigtig mange ting. Og der er mange alarmklokker, der har ringet i mit hoved, da jeg fik den her honorære position. Det har været en sej kamp for at dreje organisationen, så vi har en ordentlig rejsepolitik. Det er også derfor, jeg har justeret reglerne ind

Men men men, det var ham selv der godkendte rejsereglerne (http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/10/12/112040.htm):

Memorandummet er dateret den 27. december 2012, og her fremgår det, at Lars Løkke Rasmussen som formand nyder særstatus i GGGI og som den eneste må rejse på første klasse.

Ikke engang GGGIs direktør må rejse så dyrt, skrives der i memorandummets rejsepolitik.

Det er så her vi skal stille os selv det store spørgsmål. Kan vi have en statsminister(kandidat) der fuldstændig åbenlyst og koldt lyver danskerne op i deres åbne ansigter.

Ligesom Lars Barfoed der lyver om utroskab[nbnote ]http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2043707.ece  (for sin hustru og senere overfor Billed-Bladet om samme emne)[/nbnote], så er politikkere defineret af deres handlinger, både i det private og offentlige rum.

Det trælse problem

De borgerlige politikere sørger alt hvad de kan for at få det til at handle om bod og om at Løkke angrer de mange penge han har brugt. Den venstre side af borgen arbejder hårdt på at finde de resterende bilag for at dokumentere de fuldstændige rejser. “Hvor mange penge har han dog rent faktisk brugt?”

Vi er endnu engang tilbage til at det handler om smædekampagner og slibrige detaljer.

(http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/10/13/174011.htm /http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/10/14/075220.htm / http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/10/14/082130.htm)
(http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/10/11/073921.htm / http://www.dr.dk/nyheder/politik/2013/10/13/1013202053.htm?ip_lists / http://www.dr.dk/nyheder/politik/2013/10/12/1012193629.htm?ip_lists )

Hvad gør vi så nu

Finder nogle nye politikkere. Når der snakkes om at “nu går de efter manden og ikke sagen” så er det i øvrigt fuldstændig i orden. Vores samfund afspejles af de politikkere vi vælger. Ikke blot deres politik, men også deres handlinger.

Remember, people will judge you by your actions, not your intentions.  You may have a heart of gold – but so does a hard-boiled egg.

Lad os nu få nogle ordenlige politikkere, helst nogen der egentlig ikke vil. Hvis jeg en dag får muligheden så stemmer jeg på Asger Åmund. Ikke fordi jeg er enig med alt hvad han siger og gør. Men jeg er ikke i tvivl om at han siger præcis hvad han mener og at han står inde for sine handlinger.